Verbouwingen in de ploter

De voorbije jaren is er flink verbouwd in de ploter. Het plotercafé kreeg in 2015 een drastische make-over (met ook deze PET-lamp) en afgelopen zomer bouwden we een nieuw en groter onthaal. Onze ambitie was om jullie nog beter te kunnen ontvangen. Door het nieuwe onthaal te verplaatsen, maakten we plaats voor wat wij onze living noemen. Het is een zithoek, een wachtruimte voor de academie, het afhaalpunt voor het voedselteam, een extra toog voor het café en een ontvangstruimte bij evenementen. Wij zijn er alvast blij mee. Het perspectief in onze inkom werd er door geopend en de inkom zelf een stuk polyvalenter. Voor de muur upcycleden we trouwens een muur van Wonderwalls die we uit een pop-up restaurant van de televisie-serie hebben gerecupereerd.

Het komende jaar verbouwen we hard in de voormalige bibliotheek. Er komt een nieuwe keuken voor de feestzaal (zo kan de huidige keuken voor het ploteracfé dienen), burelen en een repetitiestudio. Door de bureau's van de staf te verhuizen naar de oude bib, maken we plaats voor atelierruimte op het gelijkvloers. Daar gaan we in de toekomst een beeldende werking uitbouwen, samen met onder meer de kunstenacademie.

Onze plannen zijn -zoals bij iedereen- groter dan ons budget. We moeten dus creatief zijn. De meeste werken gebeuren door ploterpersoneel, samen met vrijwilligers en de architecten van De Bouwerij. We willen de verbouwing ook zo duurzaam mogelijk aanpakken. We vinden dat onze plicht (en waarom zouden we het niet doen?) en zijn er van overtuigd dat we daardoor niet aan kwaliteit moeten inboeten.  De piraminder is dikwijls onze leidraad.

In december 2016 zijn we een pak materialen uit het sportcentrum gaan strippen. Thomas Rau noemt een gebouw een bibliotheek met materialen. De ploter ontleent dus de komende jaren de sportvloer, de houten vloer van de aikido zaal, de kleedhokjes en enkele sanitaire toestellen uit het sportcentrum. (Als de ontlening ons bevalt gaan we die wel verlengen.) Waar die materialen gaan terechtkomen en hoe dat er allemaal gaat uitzien, wordt de komende maanden duidelijk. We houden je alleszins graag op de hoogte!

CC De Ploter on Facebook

LAASTE REACTIES