Voorstelling

Afbeelding

EUROPALIA concert

Een opzwepende, energetische muzikale trip die tradities met het heden verbindt.

Mahala Rai Banda (Roemenië) + Nikanor (Peru/ België)

 

Wanneer Mahala Rai Banda speelt, versmelten pakkende oeroude deuntjes naadloos met het rumoerige geroezemoes van maffiaclubs uit de Balkan. Met hun opzwepende zigeunerfunk zijn de Roemeense roots-rockers van Mahala Rai Banda een zeer gewaardeerde band op podia in heel Europa en Amerika. Deze 11-koppige brassband slaagt er perfect in de hevige Balkan brass te vermengen met subtiele melodieën op viool en accordeon. Het in Brussel gevestigde Nikanor herdefinieert de rijke Peruviaanse muzikale tradities in een stedelijke context. Ze gebruiken het Chicha-genre  (psychedelische Cumbia-stijl uit de Andes-regio) om ritme, melodieën en kleuren uit Peru te herontdekken. Het resultaat is tropisch, exotisch en érg dansbaar. De perfecte opener voor Mahala Rai Banda.

Tijdens deze unieke concertavond willen we wervelende wereldmuziek presenteren die op haar beurt traditie en hedendaagse muziekstijlen vermengt. Om dit kolkende programma samen te stellen, werken Westrand en De Ploter samen. Alleen zo kunnen wij de beste ‘global sounds’ opsporen en tot bij jou brengen.

We starten om 20u met Nikanor - bijna letterlijk op straat - op onze binnenkoer om dan om 21u het dak van onze theaterzaal te laten blazen door Mahala Rai Banda. Kom, dans en geniet!

i.s.m. EUROPALIA ARTS FESTIVAL, Toernee Mondial

Plaats

CC De Ploter - Kerkstraat 4 - 1742 Ternat

Info

DatumBasisprijsAbo/+65 prijs-26Mijn Event Link
donderdag, 17 oktober, 2019 - 20:00
16.00€
14.50€
13.00€

Reageer

A

#Luister op Spotify

#Kijk op Youtube