Voorstelling

Afbeelding

fotografiecircuit 2017 - Alex De Bruycker

MÄRCHENWALD nog te bekijken tot 04/07/2017

fotografiecircuit 2017 - Alex De Bruycker

 

Märchenwald , ‘Sprookjebos’ in het Nederlands heeft maar weinig te maken met een sprookje.  Op het eerste zich zien we inderdaad een idylisch ogend bos met wat detailopnames. 
Het verhaal achter het ‘Märchenwald’  is als volgt :‘Märchenwald’ is een familiepark dat in 1933 nabij het dorpje ‘Gogarten’ in Duitsland werd opgericht. Vlakbij het familiepark, verscholen in een bos, was er tijdens de WO II een productie van explosieven. Deze sites werden door de geallieerden gebombardeerd.
Als we de opnames beter aanschouwen zien we inderdaad kraters en sporen van vernieling. Sommige van de afbeeldingen lijken wel ‘x ray – scans’; hiermee visualiseert Alex de ‘wonden’ van vernieling.  

Op vandaag bestaat het familiepark ‘Märchenwald’ niet meer.  Wat er rest is een troostloos dorpje ‘Gogarten’; het bos en de natuur heeft zich hersteld en de sporen van vernieling gemaskeerd. De termietheuvels, die tot 80 jaar oud kunnen worden, vormen een schril contrast met het destructieve veroorzaakt door de mensheid. Met deze opnames brengt Alex dit spanningsveld in beeld.  Zoals steeds gaat hij op zoek naar sfeer en laat hij zich leiden door het ‘moment’.  Zijn fotografie is ongedwongen, met een duidelijke leesbaarheid en soms wel mystiek te noemen. 
Als medium gebruikt hij 120mm analoge fotografie. 

ALEX DE BRUYCKER 
0473 74 49 74
alex.debruycker@telenet.be www.alexdebruycker.com

Plaats

CC De Ploter

Info

Datum
woensdag, 28 juni, 2017 - 15:00