Voorstelling

Afbeelding

fotografiecircuit 2018 - Paul De Keyser

BEWASEMDE KAMERS

fotografiecircuit 2018 - Paul De Keyser

 

Als kind kreeg Paul al vroeg een camera in de handen gestopt door zijn vader die onderwijzer was. Hij leerde ook foto’s ontwikkelen in de DOKA. Op de leeftijd van 6 jaar behaalde hij een eerste prijs in de Gevaert Fotowedstrijd voor de jeugd. Zijn eerste dia’s maakte hij op Expo ‘58. Toch werd hij geen fotograaf, maar apotheker.

‘s Avonds volgde Paul kunstonderwijs en behaalde het diploma Hoger Middelbaar Tekenen-Schilderen en later dat van Hoger Middelbaar Vrije Grafiek, beide gevolgd door tentoonstellingen. Hij tekende ook vele jaren naar model. Fotograferen deed hij vooral met het gezin op reis. Tijdens een cursus Photoshop werd hij besmet met het digitale fotovirus DFV. De laatste 5 jaar werkte hij koortsachtig (DFV) aan verbetering (fotograferen) en verfijning (nabewerken) van zijn fotografische expressie.

De fotoreeks “BEWASEMDE KAMERS” ontstond in Costa Rica. Tijdens een tocht met fotoclubvrienden in het Park Manuel Antonio belandde een van Pauls fotolenzen in het water. Zelfs na uren drogen onder de airco bleef de “lenskamer” wazig, bewasemd. Toen hij die lens op zijn camera klikte en een foto maakte, stelde hij vast dat het zonlicht, dat door de gordijnen binnensijpelde voor fascinerende “lichtbellen” zorgde. In het besef van de kortstondigheid van mooie dingen, maakte hij, snel en bezeten, 50 foto’s van zijn “bewasemde” hotelkamer. Dan gaf zijn lens definitief de geest. Maar die geest leeft nu verder in 50 poëtische foto’s.

PAUL DE KEYZER

dekeyzerwaumans@gmail.com

deze tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 1 oktober in CC De Ploter

 

Plaats

CC De Ploter

Info

Datum
woensdag, 5 september, 2018 - 13:30

Reageer

A