Voorstelling

Afbeelding

fotografiecircuit 2019 - Tine De Wilde

Places Of Home

fotografiecircuit 2019 - Tine De Wilde

 

Tine De Wilde is freelance fotografe. Het idee voor Places of Home ontstond na een bezoek aan haar grootvader.  
De Wilde maakte enkele portretfoto’s van hem en fotografeerde vervolgens plaatsen en objecten in huis die haar van reeds als kind heel vertrouwd waren.  
Toen ze later door de foto’s bladerde, waren het niet de portretfoto’s die de sterkste indruk op haar maakten, maar wel de beelden van fragmenten in het huis die onlosmakelijk verbonden waren met haar grootvader. 

Voor deze reeks trok De Wilde next door.  In eigen streek zocht ze negentigplussers thuis op. Zij maakten de Tweede Wereldoorlog bewust mee en bouwden daarna hun leven op, in alle eenvoud, voor de komst van de heersende consumptiemaatschappij. 

De Wilde ging rond in hun woning en fotografeerde er fragmenten van objecten en ruimtes. Ze ensceneerde niets en werkte met het aanwezige licht dat vaak gefilterd door een rolluik of gordijn naar binnen viel.  

Haar zoektocht in de stille, karaktervolle ruimtes was een intrigerende en haast contemplatieve beleving. 

Places of Home is een poëtisch fotodocument van hedendaagse stillevens van kleine verhalen en vroegere tijden. Het zijn stille beelden die beroeren door de vergankelijkheid, herkenbaarheid en eenvoudige schoonheid. 

 
De taferelen worden als het ware portretten van de bewoners die deze plaatsen vormgaven en ze een leven lang (be)leefden.  Ze zijn nagenoeg verdwenen. 

De fotografische beelden blijven, als een poëtisch eerbetoon: de waakvlam van een gasbrander, een losgelopen vloertegel, een briefje bij de telefoon, het koordje aan een lichtschakelaar, een gevallen magnoliablad...

Nog te bekijken tot 24 juli 

 

TINE DE WILDE

0494 59 99 51

tine@dewildesite.be 

Plaats

CC De Ploter - Kerkstraat 4 - 1742 Ternat

Info

Datum
woensdag, 5 juni, 2019 - 11:15

Reageer

A