Voorstelling

Afbeelding

Kortfilm festival

Kortfilm festival voor jong en oud

 

Vooraleer een langspeelfilm te maken, bewijst een beginnend filmregisseur zijn kunnen in een kortfilm. Het is zijn visitekaartje. De lengte varieert van enkele minuten tot een half uur. Voor het derde jaar op rij bundelen we enkele pareltjes in een eigen kortfilmfestival. Op drie locaties in en rond De Ploter presenteren we een selectie in verschillende genres uit binnen- en buitenland. Het programma vind je vanaf januari op onze website.

Vrijdagavond presenteren we kortfilms voor volwassenen.

Zaterdagochtend is er een programma voor kinderen, met randactiviteiten in het thema van de film.

I.s.m. het St- Jozefinstituut van Ternat

 

Mia

Wouter Bongaerts, 2013, 9 min

De kleine Mia raakt in de drukte van de stad gescheiden van haar overwerkte moeder. Ze begint te zwerven door de stad, ontmoet een nieuwe vriend en ontdekt de verborgen geheimen die de wereld doen draaien.

----

Tweesprong

Wouter Bouvijn, 2012, 28 min

Wanneer Maxime’s vader sterft aan een erfelijke ziekte komt de onwetendheid over zijn toekomst naar boven. Hij wordt voor een grote keuze gesteld: laat hij zich testen op de erfelijke ziekte of neemt hij een sprong in het ongewisse?

-----

De vijver

Jeroen Dumoulein, 2014, 15 min

Een meisje van twaalf woont samen met haar tante en haar afwezige moeder in een groot oud kasteel op een afgelegen domein. Het meisje is geïntrigeerd door de grote donkere vijver achter het huis. Er is iets niet pluis en ze wil weten wat…

----

Draken en deuntjes

‘Draken & Deuntjes’ zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar. Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een klein meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

'Draken & Deuntjes' bestaat uit volgende kortfilms:

• Draken en kant
Anaïs Sorrentino, FR / BE, 2015, 5 min
Op een zonnige middag gaat een klein meisje op de thee bij haar vriendinnetjes. Maar veel liever zou ze vechten met haar zwaard. Ze gaat op zoek naar nieuwe speelkameraadjes…

• Drakenjacht
Arnaud Demuynck, FR / BE, 2015, 6 min
Naar een verhaal van Andréa Nève en Jean-Luc Englebert.
Twee jonge prinsen gaan op drakenjacht. Maar hun kleine zusje mag niet mee. “Draken jagen is niets voor kleine meisjes”, zeggen ze. De kleine lieve prinses haalt haar schouders op en speelt rustig verder, maar wat er dan gebeurt…

• De nachtvrouw
Madina Iskhakova, FR / BE / CH, 2015, 8min
Drie buffels en een vrouw wonen samen in één huis. Iedere avond voor het donker wordt, zijn ze allemaal thuis. Gordijnen dicht, gesloten ramen en deuren. Tot er één nacht een raam openblijft, wat zou er dan gebeuren?

• De eenhoorn
Rémi Durin, BE / FR, 2017, 11 min
Gebaseerd op het boek van Martine Bourre
Op een dag wandelde de Kleine Koning door het bos van zijn kleine koninkrijkje toen hij plots op een vreemd wezen botste: sneeuwwit en razendsnel. De kleine koning wilde het vreemde wezen graag als huisdier. Een opdracht voor dappere ridder ‘Kleinvoet’. Helaas zonder resultaat. Totdat de Kleine Koningin het wezen mee naar het kasteel neemt. Maar het arme dier wordt ziek... Wat zou het weer beter kunnen maken?

• De wind in het riet
Nicolas Liguori & Arnaud Demuynck, BE / FR / CH, 2016, 26 min
De 8-jarige Eliette woont in een land waar de koning muziek heeft verboden. Een troubadour uit het Oosten ziet hoe zijn instrumenten in beslag genomen worden. Hij ontmoet Eliette die in het geheim een fluit gesneden heeft uit wild riet. Eliette en de troubadour worden vrienden. Samen zullen zij ervoor zorgen dat het volk zich bevrijdt van de tirannie.

----

Bülent Öztürk, 2015, 17 min

Hevi, een Yezidi tienermeisje probeert samen met haar moeder en jongere zus te overleven in het door oorlog getroffen Irak. Terwijl fundamentalistische groeperingen het platteland terroriseren, leven ze verscholen in een grot in de buurt van hun verlaten dorp. Als overmaat van ramp, moet de jonge Hevi een hartverscheurende keuze maken.

----

Sweet dumplings

Lai Kin Chang, 2016, 13 min

Yin en Lee maken dumplings in de keuken van hun restaurant. Yin kneedt zorgvuldig het deeg en Lee maakt de vulling. In alle stilte zijn ze verzonken in hun eigen herinneringen. Het was het favoriete gerecht van hun dochter Tim Tim, die drie jaar geleden gestorven is.

-----

Saint Hubert

Jules Comes, 2016, 19 min

Tijdens een grootschalige politie zoektocht in het oudste natuurpark van de Belgische Oostkantons, botsen agenten op een lokale boswachter. Hij is niet gediend met de onvoorziene gasten en de confrontatie escaleert van kwaad naar erger. De boswachter beschermt ‘zijn’ gebied met hart en ziel en zet alles op alles om de indringers zo ver mogelijk op afstand te houden.

Regisseur Jules Comes is geen onbekende in de wereld van de kortfilm. In 2013 gooide hij met ‘Dit is Ronald’ hogen ogen in het binnen- en buitenland. Met ‘Saint Hubert’ gaat Comes de spannende weg op. Hij noemt ‘Saint Hubert’ zelf een ‘kruising tussen een natuurdocumentaire en een Rambo-film’. Achterover leunen in de zetel zal bij ‘Saint Hubert’ niet lukken; hoofdrolspelers Wim Opbrouck en Wouter Hendrickx zetten je op het puntje van je stoel.

----

Catherine

Britt Raes, 2016, 12 min

De kleine Catherine houdt van dieren. Maar boven alles houdt ze van haar eigen kat. Wanneer ze opgroeit, vindt ze niet zo makkelijk aansluiting bij andere mensen en blijft haar kat het centrum van haar leven. Zal ze uiteindelijk een gek oud kattenvrouwtje worden?

----

Drôle d'oiseau

Anouk Fortunier, 2015, 14 min

Wanneer Zoë een opstel over het weekend moet schrijven, vertelt ze over haar bipolaire vader Pierre, ook al gebruikt Zoë zelf dit woord niet. Na school pikt haar vader haar op en gaan ze verder op avontuur, terwijl Zoë probeert een evenwicht te vinden tussen Pierre’s dagelijkse strijd en haar eigen levendige fantasie.

----

Yibril

José Daniel Granados, 2016, 18 min

Op een dag hoort Gabriel, een Spaanse straatartiest die in Brussel woont, een telefoon rinkelen vanuit een vuilnisbak. Wanneer hij opneemt, smeekt Hala, een Syrisch meisje dat gevangengehouden wordt door smokkelaars, om hulp.

----

Corps Perdu

Lukas Dhont, 2012, 16 min

Miller is een jonge ballerino die voor een internationale danscompetitie in het buitenland vertoeft. Na de wedstrijd blijft hij alleen achter op zijn hotelkamer en ervaart hij de eenzaamheid gekoppeld aan zijn ambitie. Het duurt echter niet lang voor hij onverwacht bezoek krijgt. Jerome, op de vlucht voor de politie, zoekt een schuilplaats en vindt die bij de jonge Miller. Hun plotse ontmoeting duurt langer dan verwacht.

----

Beats of Love

Wim Geudens, 2011, 8 min

Ware liefde kent geen grenzen. Gedreven door zijn obsessie voor geluiden duikt een man de stad in om op zoek te gaan naar het perfecte geluid om het hart van zijn droomvrouw te veroveren.

 

Plaats

CC De Ploter

Info

DatumBasisprijsMijn Event Link
vrijdag, 2 maart, 2018 - 20:00
5.00€
zaterdag, 3 maart, 2018 - 10:30
5.00€

Reageer

A