Voorstelling

Afbeelding

LAZARUS & Robbin Rooze - GEANNULEERD

LAZARUS klasbakken nemen jonge wolven mee op scène in een heldenepos over een kunstroof voor het goede doel

LAZARUS & Robbin Rooze - GEANNULEERD

 

Deze voorstelling is geannuleerd het centrum is voor publiek gesloten tot 3 april vanwege het Covid-19 virus.

Voor de laatste update over het Coronavirus kan je terecht op de site van de gemeente.

 

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in Bangladesh. Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen. 

LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor zijn kortfilm Springstof. Daarin speelden drie jongeren met wie Rooze op lange termijn een traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS hen mee de scène op.

Van en met Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Aminata Demba, ​Iliass Bellaajal, ​Izzy Ismaïl L'hamiti, Maaike Somers en Robbin Rooze
een productie van ARSENAAL/LAZARUS
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

 

Plaats

CC De Ploter - Kerkstraat 4 - 1742 Ternat

Info

DatumBasisprijsAbo/+65 prijs-26
donderdag, 26 maart, 2020 - 20:30
20.00€
18.00€
16.00€

Reageer

A