Toekomstige evenementen: Humor

vrijdag
05.10.2018

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
koersshow met panache, muziek, ambiance en een ‘Foute Vriend’
Begijn Le Bleu

De Ronde van Begijn is een praatprogramma waarin comedian en wielerliefhebber Begijn twee bekende coureurs op bezoek krijgt. Hij haalt herinneringen op over de topjaren van deze renners en praat met hen over het afgelopen wielerseizoen.

woensdag
17.10.2018

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
humor in de ellende zien, Kamal kan dat als de beste
Kamal Kharmach

Voor deze jonge comedian is dit debuut scherper dan ooit. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want Kamal is heel wat lichter dan voorheen. Maar ook figuurlijk klopt het, omdat hij vastbesloten is zijn materiaal van een snedig randje te voorzien.

donderdag
18.10.2018

WAAR:
Westrand - theaterzaal
WANNEER:
20:30
magistrale vijfsterrenode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot Spike Jones
Wëreldbänd (NL)

De Wëreldbänd geeft een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show waarin je wordt meegenomen naar de jaren ’20 en ’30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en bovenal slapstick.

donderdag
13.12.2018

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
Meuris steekt nog een ferm tandje bij: roepen en tieren, het zweet staat hem in de nek. Bozig baaske precies.
STIJN MEURIS

Tirade 3 belooft sowieso een speciaal geval te worden. Aan het eind van een turbulent en bijwijlen beschamend geacteerd verkiezingsjaar moet de druk van de ketel: WHAT THE FUCK! was dat allemaal.

vrijdag
01.02.2019

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
soms met een kinderlijke naïviteit, dan weer met de allure van een echte ‘angry young man’, maar altijd ‘spot on’
Jens Dendoncker

Op televisie is Jens niet meer weg te denken. Zijn verschijning in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, ‘Beste Kijkers’ en ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ werden goed gesmaakt. Met maar liefst vier comedyprijzen op zak is het voor deze aimabele West-Vlaming tijd om de cultuurpodia in Vlaanderen te  bestormen.

zaterdag
09.02.2019

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
een interactieve, humoristische show met hier en daar - als we niet oppassen - wat ruimte voor ontroering
Otto-Jan Ham

Er doen al jaren enkele zeer hardnekkige geruchten de ronde over Otto-Jan Ham. De meeste daarvan zijn absoluut waar. Maar … er is wellicht nog veel meer smeuïgs dat je niet wist. Misschien is het tijd dat je Otto-Jan wat beter leert kennen. En hij jou, het mag tenslotte van twee kanten komen.

zaterdag
16.02.2019

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
Van Peel overgiet de actualiteit naar goede gewoonte met onzin. En dat is net iets minder vrijblijvend dan het lijkt
Michael Van Peel

2018. De kieskoorts trok als een epidemie door het land. Na vier verkiezingsvrije jaren - een legendarische periode van eendracht, voorspoed, daadkracht en samenhorigheid - was het plots gedaan met de politieke vrede.

zaterdag
23.02.2019

WAAR:
Westrand - theaterzaal
WANNEER:
20:30
de rockgod onder de jongleurs brengt je in vervoering met absurde en technisch ingewikkelde jongleeracts
Wes Peden (SE)

Wes Peden is één van ’s werelds meest innovatieve jongleurs en een echte natuurkracht. Hij toerde al van Japan tot Israël, van Australië tot IJsland. De jongleerballen gebruiken zijn ellebogen als kleine trampolines, ringen worden omgetoverd tot vlinders.

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
na de met ‘Sorry voor alles’ gewonnen Emmy Award in Amerika toch gewoon weer bij ons op het podium
Adriaan Van den Hoof

Na vier succesvolle theatershows kruipt Adriaan nog maar eens op het podium, geflankeerd door muzikant Tom ‘Pele’ Peeters. Het wordt een emotionele en komische trip waarin gereflecteerd wordt over: Zijn we geworden wie we aanvankelijk wilden zijn?

vrijdag
15.03.2019

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
volbloed cabaret, heerlijk verteld, knap geacteerd en voortreffelijk gezongen
Nele Bauwens

Een kleine week voor de internationale dag van het geluk is Nele Bauwens hier met een nieuwe solovoorstelling: ‘Wat een geluk’. Met nostalgisch gemoed blikt ze terug op haar eerste liefde, Ronnie.

vrijdag
29.03.2019

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
de meester van de onnodige risico’s, halsbrekende stunts en nutteloze uitvindingen
Tomáš Kubínek (USA)

Deze kleurrijke Amerikaan is niet aan zijn proefstuk toe en brengt visuele humor van wereldniveau. Iets tussen ‘oldskool clownerie’ en ‘Monty Python-achtige klunzigheid’. Rechtstreeks van Broadway naar Ternat: mis deze comedy-circusshow niet, je zal er nog lang over kunnen napraten!

zaterdag
06.04.2019

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
twee muzikale clowns in een heerlijk verhaal
Les Rois Vagabonds (FR)

Laat je niet in het ootje nemen, deze clowns met rode neus, witte schmink en extravagante kostuums zijn niet van gisteren. Het zijn top mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze het publiek van

vrijdag
17.05.2019

WAAR:
CC De Ploter
WANNEER:
20:30
Hens en Van Caenegem onthullen op virtuoze wijze de geheimen rond de ‘Big Bang’ van de muziek
De Frivole Framboos

Reizend door het verleden zet De Frivole Framboos de tijd op zijn kop en zoekt het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren als vroegere tijden de toekomst waren geweest: zou Mozart zich hebben laten inspireren door Stromae, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner?