Voorstelling

Afbeelding

repair café en zero waste workshops

repair café en zero waste workshops

 

Van 10u tot 14u openen we ons Repair Café voor Klein Electro .
Een Repair café is een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers je gratis helpen met het herstellen van kleine huishoudtoestellen. Enkel eventuele vervangstukken moet je betalen. Je bent ook gewoon welkom om een kijkje te nemen en iets te drinken. Heb je thuis nog iets liggen dat een tweede leven verdient of heb je gewoon zin in een gezellige voormidddag? Spring dan zeker eens binnen. Of neem deel aan een van de workshops. 

10u – 12u doorlopend : maak zelf een bee-wrap
Even kort uitleggen, wat zijn bijenwasdoeken juist? Bijenwasdoeken (in het Engels Bee’s wrap) vormen een afvalvrij alternatief voor plastiek folie en plastiek zakjes om eten in te bewaren. Je kan ze gebruiken om een halve paprika of boterhammen in te bewaren of om een kom mee af te dekken.
Kom naar de workshop en leer zelf deze handige bijenwasdoeken maken.
Deelnameprijs : € 10 euro ( wil je zeker zijn van een plaatsje schrijf dan vooraf in op ccdeploter.be

12u – 14u : naaiatelier : zero waste
Kom zelf je herbruikbare groentenzakjes, ecologische broodzak, of afschminkdoekjes naaien. Als je zelf een naaimachine hebt breng die dan zeker mee.
We voorzien enkele machines voor wie er geen heeft. Dit is een doorlopend atelier. Waar men met restjes stof aan de slag gaan.
Deelname is gratis. Breng zeker zelf stofrestjes mee die je niet meer gebruikt.

Tijdens de middag kan je in het Plotercafé zeker iets eten (veggie croques/ uit het vuistje brie ricola honig tonijn of mozarella pesto tomaat) en drinken.

Plaats

CC De Ploter - Kerkstraat 4 - 1742 Ternat

Info

DatumMijn Event Link
zondag, 9 februari, 2020 - 10:00

Reageer

A