Voorstelling

Afbeelding

Requiem van Mozart en een muzikale lezing door Pieter Bergé - GEANNULEERD

het Requiem van W.A. Mozart blijft intrigeren, omwille van de onvolprezen muzikale kwaliteiten én het mysterie rond zijn ontstaansgeschiedenis

Kamerkoor en Orkest Incantatio - GEANNULEERD

 

Deze voorstelling is geannuleerd het centrum is voor publiek gesloten tot 3 april vanwege het Covid-19 virus.

Voor de laatste update over het Coronavirus kan je terecht op de site van de gemeente.

 

Feiten, geruchten en verzinsels zijn in de Requiemgeschiedenis nauwelijks te onderscheiden. Daardoor is het Requiem van Mozart vooral een product van de collectieve verbeelding geworden: omgeven door een rijke verhalenkrans, doordrongen van mysterie, met verdachtmakingen, roddels en regelrechte fantasie. Tot op de dag van vandaag.

Pieter Bergé, hoogleraar musicologie aan de KU Leuven, schreef het boek ‘Wie schreef het Requiem van Mozart?’, dat op zoek gaat naar antwoorden op de titelvraag. In het eerste deel van de voorstelling doet hij het verhaal uit de doeken, waarbij kamerkoor en Orkest Incantatio ook enkele thema’s brengt. In het tweede deel wordt het werk integraal uitgevoerd.

Deze voorstelling wordt opgedragen aan Mirek Cerny, die mee deze voorstelling heeft mogelijk gemaakt, en jarenlang een stuwende kracht was in de programmatiewerkgroep van klassieke concerten.

Plaats

Sint-Theresiakerk, Kaudenaardestraat 114, 1700 Dilbeek

Info

DatumBasisprijsAbo/+65 prijs-26
zaterdag, 4 april, 2020 - 20:30
25.00€
23.00€
22.00€

Reageer

A

#Luister op Spotify